4. 7. 2025   |   svátek má Prokop
 

Jogurtová bublanina

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 300 g
polohrubá mouka 3 1/2 kelímku
moučkový cukr 3 kelímky
vejce 2 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Tohle je jednoduchá "kelímková" buchta. Do misky vylijeme jogurt (dva 150g kelímky), přidáme 3 a 1/2 jogurtových kelímků polohrubé mouky, do které vmícháme prášek do pečiva, 3 kelímky cukru, 2 vejce a 50 ml rostlinného oleje. Ušleháme ručním šlehačem těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, těsto lehce posypeme hrubou moukou, poklademe ovocem a upečeme při teplotě 180° asi 40 minut dorůžova.



 


RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...